Stepkunstwerk van Zina de Geus onthuld

Dsc 0329

Zaterdag 7 november is het stepkunstwerk van Zina de Geus onthuld. Zij ontwierp een kunstwerk voor een hechte vriendengroep die de afgelopen 33 jaar duizenden kilometers aflegde op de step om geld op te halen voor het goede doel. Onder de naam "New York Steppers" stepten zij door heel Nederland, maar ook naar onder meer Antwerpen, Parijs, Londen en zelfs van Washington DC naar New York.

In totaal stepten zij in de loop der jaren ruim 1,2 miljoen euro bij elkaar voor diverse goede doelen.

Verschillende leerlingen van Het Lyceum Rotterdam maakten begin dit jaar een ontwerp voor het kunstwerk. Uiteindelijk werd het ontwerp van Zina de Geus uitgekozen. Zij ontwierp een metalen boom waarin twee steps zijn verwerkt waarop de New York steppers de wereld rondgingen.

De uitvoering van het ontwerp is gedaan door leerlingen van het Albeda College. Klik hier voor een filmpje over het maakproces.

Met de onthulling van "de Boom", zoals het kunstwerk heet, sluiten de New York Steppers deze bijzondere periode af en hangen zowel letterlijk als figuurlijk hun step aan de wilgen.

Op zaterdag 7 november werd het kunstwerk onthuld.

Dsc 0328

Lee