Leerlingen in de jury van het Internationaal Filmfestival Vlissingen

Iffv

Van 11 tot 19 september mochten Ziggy, Johanna en ik meedoen met je jongerenjury van 2015. We hebben erg veel films gekeken, ik misschien wel 20 in totaal.

10 films waren geselecteerd voor The Youth Jury Award, we gingen na het kijken van de film uitgebreid discussiƫren. Wat vonden we ervan? Wat was er dan zo goed of slecht?

Naast het jureren van de films en films kijken hebben we ook nog workshops gehad, bijvoorbeeld film acteren met Priscilla Knetemann of waar op je moet letten tijdens het kijken van een film.

We hebben in groepen ook een clipje mogen maken voor muzikanten uit zeeland. Filmen voor dat clipje deden we bij de oefenkazerne van de brandweer, gaaf!

Slapen deden we niet in een fancy hotel, maar op de marine kazerne van Vlissingen. Om 7 uur opstaan en om half acht aan het ontbijt, slapen deden we ook niet echt aan, iedereen sliep pas rond een uur of 3/4.

De rode loper, daar mochten we de eerste avond al op schitteren. We aten om de hoek van het festival en werden vervolgens met een witte Hummer limousine opgehaald om ons 10 meter verder weer af te droppen.

Ik heb ontzettend naar mijn zin gehad, allemaal leuke mensen leren kennen en ik zou zo nog een keer gaan!

Nikki Vroom